MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

До України переважно їдуть сусіди

21.09.2013   
Георгій Кобзар
Впродовж 6 місяців цього року в Україні іноземцям видали 15,5 тис. посвідок на постійне місце проживання. Про це нещодавно повідомила Державна міграційна служба.

Впродовж 6 місяців цього року в Україні іноземцям видали 15, 5 тис. посвідок на постійне місце проживання. Про це нещодавно повідомила Державна міграційна служба.

«Протягом 6 місяців цього року органами та підрозділами Державної міграційної служби оформлено 15, 5 тис. посвідок на постійне проживання в Україні та видано 4, 98 тис. дозволів для виїзду за кордон на постійне проживання громадянам України», – повідомила міграційна служба.

Найбільшу кількість посвідок іноземцям видали на проживання в Криму (1425), Києві (1396), Одеській (1361), Донецькій (1119) та Дніпропетровській області (1099).

Незважаючи на постійне волання вітчизняних «патріотів» про те, що Україну чекає навала мігрантів з країн Азії та Африки, статистика свідчить про зворотне – до нас переважно їдуть сусіди з колишнього СРСР.

«Найбільша кількість осіб, які іммігрують в Україну, є громадянами країн колишнього Радянського Союзу, які зберегли сталі родинні та територіальні стосунки з Україною, зокрема Російської Федерації, Грузії, Білорусі, Молдови, Вірменії, Узбекистану, Туркменістану», – зазначила міграційна служба.

Одночасно й серед тих, хто намагався в обхід правил перейти український рубіж, більшість становлять вихідці з пострадянського простору. Так, за даними Державної прикордонної служби, у 2012 році 2/3 третини (68%) всіх затриманих за незаконний перетин кордону виявилися вихідцями з Молдови (740 осіб), Грузії (219), Росії (119) , Азербайджану (92), Вірменії (84), Узбекистану (72), Таджикистану (59), Киргизстану (50) і Казахстану (17).

У прикордонній службі відзначають, що більшість порушників потрапляють в Україну з території Російської Федерації. У зв’язку з цим, в липні цього року між Україною і Росією, після десятирічних переговорів набула чинності угода про реадмісію. Згідно з новими правилами, держави будуть передавати один одному не тільки осіб, яких зловили безпосередньо при нелегальному перетині кордону, а й тих, кому вдалося обійти прикордонний контроль, але згодом все ж були затримані на території обох країн.

 Поділитися