MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тиск на захисників Дмитра Реви продовжується. Тепер підпал

09.10.2013   
Степан Терновий
Координатор ГО ГРАД Андрій Денисенко сповістив про підпал дверей квартири, де зареєстрована громадська організація ГРАД і мешкають його рідні. Денисенко пов’язує цей інцидент із своєю підтримкою кампанії на захист Дмитра Реви.

Координатор ГО ГРАД Андрій Денисенко сповістив про підпал дверей квартири, де зареєстрована громадська організація ГРАД і мешкають його рідні. Денисенко пов’язує цей інцидент із своєю підтримкою кампанії на захист Дмитра Реви.

8 жовтня 2013 року, о 20.45, у двері квартири у Дніпропетровську, де живуть його 60-річна мати і 83-річна бабуся, кинули пляшку з запалювальною сумішшю. Сусіди почули звук вибуху, сполошилися, одразу побачили й загасили пожежу. Ніхто не постраждав, обгоріли наші і сусідські двері, трохи потріпалися нерви. Міліція й пожежна інспекція відреагували оперативно, виїхали на місце подій та склали відповідні акти і протоколи. Справою поки що займається Кіровський райвідділ МВС у м. Дніпропетровську.

«В даному випадку не просто йдеться про хуліганські дії чи пошкодження майна, а про перешкоджання законній громадській діяльності і ми будемо наполягати на розслідуванні цього злочину, встановленні винних і притягненні їх до кримінальної відповідальності.», - заявила з цього приводу Оксана Томчук, яка є адвокатом і рідною сестрою Дмитра Реви.

У травні цього року громадська організація ГРАД двічі виступала із ініціативою взяти Дмитра Реву на поруки для його звільнення з-під арешту.

«Переконаний, те, що сталося, напряму пов’язане з ГРАДом, моєю діяльністю як його керівника. Головна справа, якою я займаюся останній рік - допомога у звільненні Дмитра Реви, безпідставно обвинуваченого у пособництві "дніпропетровським терористам" та рік і чотири місяці незаконно утримуваного за гратами. Чим можу - досвідом, зв’язками, працею - підтримую Оксану Томчук, Ларису Реву, рідних Дмитра в їхній справедливій боротьбі з системою. Роблю це не вельми публічно, але всі, хто "в темі", добре про це знають. І це не до вподоби тим, хто причетний до фальсифікації доказів проти Дмитра, всієї справи "дніпропетровських терактів" і хто обов’язково відповідатиме за це перед законом після неминучого звільнення і виправдання Реви.

Слухання в Індустріальному суді добігає кінця, рішення, вочевидь, буде ще до нового року. Резонансна справа, яка завдає непотрібних збитків і без того проблемній репутації України в галузі прав людини напередодні укладання Асоціації з ЄС, знаходиться на контролі народних депутатів від різних фракцій, генеральної прокуратури і адміністрації президента. Невинуватість Реви і незаконність подальшого його ув’язнення очевидні для всіх. Саме це і викликає істерику у деяких сил. Не минуло і місяця, як 13 вересня невідомі вдерлися в автівку сестри і захисниці Дмитра Реви Оксани Томчук, а перед тим порізали їй колесо. Особисто я розцінюю ці тупі й примітивні провокації і спроби залякати чи, радше, вивести з себе представників правозахисної кампанії 4Reva, як спробу дестабілізувати ситуацію і форму тиску на прокуратуру і суд, які, щиро переконаний, спроможні зайняти у цій справі позицію закону і справедливості», - заявив Андрій Денисенко.

 Поділитися