MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Одеське СІЗО: три самогубства за квартал. "Це просто випадковість, ніякої тенденції немає"

21.10.2013   
Степан Терновий

За останні 3 місяці в Одеському СІЗО вкоротили собі віку троє ув'язнених. Чергова трагедія трапилася 18 жовтня 2013 року - цього разу звів рахунки з життям 50-річний ув'язнений.

А вранці 1 жовтня 2013 року суїцид скоїв 32- річний засуджений .

За словами керівництва обласного управління пенітенціарної служби, йому залишалися лічені місяці до виходу на свободу, але через напад депресії (у чоловіка був психічний розлад) сталося непоправне. А до цього 21 серпня 2013 року в Одеському СІЗО повісився ще один ув'язнений. Як пояснили тоді в обласному управлінні пенітенціарної служби, "через особисті мотиви".

За словами співробітників управління кожен такий випадок - ПП , і привід для службового розслідування.

«Це просто випадковість, ніякої тенденції немає», - прокоментував третій суїцид начальник облуправління ПТСУ Вадим Ярмолинець.

А в прес -службі відомства взагалі відмовляються говорити про тенденції, сухо відповідаючи тільки по конкретному випадку: «Зараз проводиться розслідування обставин, за яких відбулося самогубство».

* * *

Як що тенденції, то що таке одне (в середньому) самогубство на місяць? Певно,- випадковість!..

 Поділитися