MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники занепокоєні фактами примусу дітей до участі у провладних мітингах

30.10.2013   
Випадки використання адмінресурсу й експлуатації дітей для забезпечення масовості провладних заходів цієї осені зафіксовані у 9 областях на сході та у центрі України.

Дев’ять правозахисних організацій звернулися до Віктора Януковича, як лідера правлячої партії та гаранта Конституції України з вимогою покласти край практиці примусу школярів та студентів до участі у мітингах, які проводяться під егідою Партії регіонів.

Випадки використання адмінресурсу й експлуатації дітей для забезпечення масовості провладних заходів цієї осені зафіксовані у 9 областях на сході та у центрі України. Лише в Луганську у вересні цього року понад 5 тисяч школярів, учнів профтехучилищ та студентів вишів за наказом департаментів освіти були змушені взяти участь у мітингу під прапорами ПРУ.

Правозахисниками подано судовий позов проти державних та муніципальних установ, чиї розпорядження спричинили масове порушення прав неповнолітніх. Окрім цього, громадські активісти вважають за необхідне публічно нагадати президенту про законодавчу заборону експлуатації дітей у політичній агітації та про міжнародні зобов’язання України в сфері свободи мирних зібрань, стандарти якої передбачають, у тому числі, заборону примусу до участі у публічних заходах.

Звернення, яке ініціювали Правозахисний центр «Поступ», Кримський правозахисний центр «Дія», Проект “Без кордонів” Центру “Соціальна дія”, Центр громадянських свобод, Центр інформації про права людини, громадська організація “М’АРТ”, Конгрес національних громад України, Асоціація УМДПЛ та «PRAVO. Berlin Group for Human Rights in Ukraine», відкрите для підписання всіма бажаючими за адресою:  http://u.to/jiniBA

 

 

 

Прес-служба Правозахисного центру "Поступ"

 

 Поділитися