MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Володимир Чумаков подав позов до СБУ

04.11.2013   
Степан Терновий
Відомий науковець, професор Володимир Чумаков, котрого звинувачують у державній зраді у зв’язку з публікацією матеріалів про рельсотрони (електродинамічні прискорювачі) та підготовці матеріалів для спільної українсько-китайської фірми, подав позов до управління СБУ в Харківській області з вимогою зняти гриф "Секретно" з укладеного ним посібника "Імпульсні процеси та системи".

Як повідомляє NESWRU з посиланням на "Інтерфакс-Україна", відомий науковець, професор Володимир Чумаков, котрого звинувачують у державній зраді у зв'язку з публікацією матеріалів про рельсотрони (електродинамічні прискорювачі) та підготовці матеріалів для спільної українсько-китайської фірми, подав позов до управління СБУ в Харківській області з вимогою зняти гриф "Секретно" з укладеного ним посібника "Імпульсні процеси та системи".

У понеділок, 4 листопада, в Харківському окружному адміністративному суді відбулося попереднє засідання у цій справі.

Як стверджує Чумаков, посібник та матеріали до нього були засекречені незаконно. "Секретного там нічого не могли знайти. Всі матеріали зібрані на основі відомих відкритих публікацій, у тому числі і в іноземних журналах: звіт, на який я посилаюся, 1986 року, стаття 1998 - го, російські патенти - 2000- го... Вся суть, щоб створити таємницю з нічого", - наголосив професор Чумаков .

За словами науковця, він отримав дозвіл на відкриту публікацію посібника в квітні 2012 р., Ким, коли і на якій підставі йому був привласнений гриф "таємно", не знає. "Той матеріал, який я цілком законно підготував для публікації, чомусь засекречений, причому мене навіть не сповістили, хто це зробив... 31 травня під час обшуку мені оголосили, що привласнено кимось гриф секретності, хоча в квітні минулого року був дозвіл на публікацію", - підкреслив професор Чумаков .

Науковець підкреслив , що в основі "надуманого обвинувачення" у державній зраді, висунутого проти нього СБУ, лежить "незаконне надання" посібнику грифа секретності.

В обласному управлінні СБУ коментувати цю інформацію відмовились, посилаючись на те, що судовий розгляд справи триває.

 Поділитися