MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міліція Майдан охоронятиме чи розганятиме?

24.11.2013   
Сергій Григор’єв
В ефірі «5 каналу» повідомили, що спецпідрозділи міліції готуються розігнати Євромайдан на центральній площі Києва – в ніч на 24 листопада.
Співробітники спецпідрозділу міліції «Беркут» Миколаївській області, при повній екіпіровці, «висунулися» на Київ. Про це «Преступности.НЕТ» повідомили джерела, що побажали залишитися анонімними, в УМВС України в Миколаївській області. - 23 листопада миколаївському спецпідрозділу «Беркут» надійшла команда – в повному обмундируванні виїхати до столиці України. Підняті по тривозі працівники спецпідрозділу, в кількості 52 спецназівця, після обіду вирушили до Києва, – розповів співрозмовник видання. Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 листопада практично весь особовий склад батальйону патрульно-постової служби Миколаївського міського управління міліції, за вказівкою чиновників мерії, намагався знести намети на площі Леніна в центрі Миколаєва, які встановили активісти місцевого Євромайдану. Інформація про перекидання додаткових міліцейських ресурсів до Києва надходить також з інших регіонів України. А в ефірі «5 каналу» повідомили, що спецпідрозділи міліції готуються розігнати Євромайдан на центральній площі Києва – в ніч на 24 листопада. Згідно з інформацією, до одного з організаторів мітингу зателефонувала особа зі столичного Головного управління МВС та повідомила, що спецназ розганятиме Майдан, мотивуючи це тим, що має приїхати вантажівка з технікою для встановлення довкола стели Незалежності льодового катка. Протягом останньої доби ця вантажівка вже приїжджала на Майдан двічі – пізно ввечері 22 листопада та вдень 23-го, але учасники акції не дали їй розвантажитися та встановити каток, який вважають штучною перешкодою, вигаданою владою, аби завадити проведенню мітингу. Тим часом, у київській міліції запевнили про відсутність наміру розганяти в ніч на неділю людей, які зібралися на Майдані Незалежності, – повідомило агентство «Інтерфакс-Україна». Мовляв, міліціянти, які збираються навколо учасників акції, зосереджені там виключно для охорони громадського порядку. Хочеться вірити, що розум переможе, та «яструби» у владних відомствах не підуть на силовий сценарій розвитку подій.
 Поділитися