MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові порізали співорганізатора Євромайдану

25.12.2013   
Юрій Шершень
У самісінькому центрі Харкова на одного з організаторів місцевого Євромайдану напали двоє людей, побили та кілька разів ударили ножем.

Близько 21.00 24 грудня 2013 р. у самісінькому центрі Харкова – на вулиці Іванова – на одного з організаторів місцевого Євромайдану Дмитра Пилипця напали двоє людей.

За словами Пилипця, його побили і кілька разів ударили ножем.

Про напад Дмитро Пилипець (заступник голови обласного осередку організації «Просвіта») розповів, зателефонувавши до редакції інформаційного агентства «МедіаПорт».

«На мене напали на вулиці Іванова. Двоє нападників побили мене, було близько чотирьох ударів ножем. Нападники потрапили ножем у стегно. Люди, які їхали повз і побачили, що мені потрібна допомога, зупинилися, відвезли мене до лікарні швидкої невідкладної допомоги», – розповів Пилипець.

Пізніше Інтернет-видання «Главное» повідомило, що лікарі нарахували на тілі Дмитра 12 ножових поранень від 0,5 до 2,5 см. глибиною.

За словами Пилипця, якого цитує «Главное», нападників було двоє. Вони нічого не говорили та нічого не вимагали – розпорошили в обличчя сльозогінний газ, завдали ударів у тулуб і обличчя, а також нанесли удари ножем.

Д. Пилипець зазначив, що «швидка допомога» не приїжджала на місце виклику більше 20 хвилин, тому випадкові очевидці надзвичайної події відправили потерпілого до лікарні на приватному транспорті.

Нагадаємо, що 24 грудня ввечері, незадовго до інциденту, протестувальники, вимагаючи розслідування низки злочинів, пов’язаних з місцевим Євромайданом – грабежу електрогенератора, нападу на будівлю штабу майданівців, підпалів мікроавтобуса і легкового автомобіля активістів, – пройшли ходою до Головного управління міліції. Після цього активісти перейшли до міської ради, під стінами якої вимагали відновлення мовлення незалежних телеканалів у Харкові.

 Поділитися