MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Книги ХПГ – для районної правової бібліотеки

04.01.2014   
Георгій Кобзар
Правозахисники зробили перший внесок у створення на базі Чугуївської районної центральної бібліотечної системи правової бібліотеки.

В умовах сьогодення виключно актуальним є правова освіта громадян країни, орієнтована на здобуття знань і компетентності в області реалізації своїх прав і свобод.

І Центри правової інформації та консультацій, що працюють при низці громадських організацій по всій Україні, за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження», не лише надають безоплатну первинну правову допомогу населенню, але й, безумовно, реалізують важливу правоосвітню місію.

В рамках цієї місії Центр правової інформації та консультацій, що створений Чугуївською правозахисною групою і працює у місті Чугуєві та Чугуївському районі Харківської області, зініціював включення до районної «Програми правової освіти населення» низки заходів, що сприяють кращій обізнаності мешканців у тематиці прав і свобод людини, та активно долучився до їх реалізації.

Так, наприкінці грудня, в канун Нового року, правозахисники зробили перший внесок у створення на базі Комунального підприємства «Чугуївська районна центральна бібліотечна система» правової бібліотеки.

Голова Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов і координатор Центру правової інформації та консультацій ЧПГ Юрій Чумак поділилися значною частиною своїх домашніх книгозбірень, а також подарили книги Харківської правозахисної групи: видання про дисидентів, дослідження щодо ситуації з правами людини в Україні, збірники міжнародних правових документів, наукові твори з різних галузей права.

Крім того, до новостворюваної правової бібліотеки були передані буклети й пам’ятки, випущені Чугуївською правозахисною групою та ініціативою «Посилення правових можливостей бідних верств населення», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Начальник відділу культури та туризму Чугуївської райдержадміністрації Тетяна Кулєшова зазначила, що презентовані книги і брошури стануть для мешканців району корисними путівниками в дорогу правових знань.

 Поділитися