MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українці тікають з України

06.01.2014   
Юрій Шершень
У 2013 році кількість осіб, що не дочекались «покращення» та накивали п’ятами з України, зросла більш ніж удвічі.

У 2013 році кількість осіб, що не дочекались «покращення» та накивали п’ятами з України, зросла більш ніж удвічі.

За січень-жовтень 2013 громадянство України на громадянство інших країн змінили 18, 7 тисяч людей, що на 157% більше, ніж за той же період 2012 року. Про це повідомила Державна служба статистики України.

Поки вітчизняні керманичі, відмовившись від євроінтеграції, «годують» співгромадян обіцянками «збудувати Європу в Україні», значна частина емігрантів з України виїжджає до країн Євросоюзу. Також чимало виїхали на ПМЖ до США, Канади, Австралії та Ізраїлю.

До того ж, поменшало вихідців з інших країн, які отримали паспорти України: таких Держстат нарахував 41, 6 тисяч, що на 20% нижче аналогічного періоду 2012 року.

У той же час більшість новоспечених українців приїхали з країн колишнього СРСР та СНД – 58, 7%, імміграція в Україну з інших країн склала 41, 3%.

Зазначимо, що за даними Міжнародної організації з міграції, число емігрантів з України сягнуло 6 мільйонів чоловік, або ж сьомої частини всього нинішнього населення колишньої радянської республіки.

Відтік громадян України відбувається в основному за рахунок студентів, тому не дивно, що половина українських емігрантів – молодь у віці до 35 років.

І за останні 3 роки кількість бажаючих навчатися за кордоном виросла мінімум на 10 відсотків. Найчастіше українські студенти обирають для навчання Британію, Канаду, Латвію, Литву, Польщу, США і Чехію.

І це не дивно, адже Україна відлякує молодь низьким рівнем соціальних послуг, недоступністю житла, відсутністю національного культурного простору та професійних перспектив.

Середня зарплата в Україні – близько 370 доларів – в числі найнижчих на пострадянському просторі, не кажучи про європейські країни.

Соціологічне опитування київського центру «Софія», проведене у серпні минулого року, засвідчило, що більше половини молодих жителів України у віці від 18 до 29 років готові емігрувати.

Нагадаємо, у березні 2013 року міський голова Сум Геннадій Мінаєв порадив молоді емігрувати з України. В інтерв’ю для ЗМІ він заявив: «Раджу всім, хто молодший 35 років, залишати країну. Тут немає ніяких перспектив… Україна – для старих, для таких, як я. Ми будемо доживати тут і намагатися щось зберегти».

На думку Мінаєва, «Україну врятують або погублять олігархи. Якщо вони зрозуміють, що об’єднання з Росією призведе до їх загибелі, то потягнуть нас до Європи. Інакше їх з’їдять. Маю на увазі Ахметова, Коломойського, Пінчука, Фірташа і всіх за списком Форбса», – додав він.

 Поділитися