MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Тітушки» в Харкові атакують Євромайдан

26.01.2014   
Сергій Григор’єв

26 січня 2014 р. група молодиків з бітами напала на мітинг Євромайдану в Харкові.

Як повідомляє видання «АТН», люди поступово збиралися біля пам’ятника Шевченку, активісти якраз встановлювали техніку і розвішували плакати, коли в натовп вдерлися невідомі в спортивній формі, з масками на обличчях та з алюмінієвими бітами в руках. Нападників було близько десятка. Вони кинулися на імпровізовану сцену, повалили одну з колонок, почали бити активістів.

Дісталося й знімальній групі АТН. «Тітушки» збили оператора з ніг, повалили на землю, один з нападників намагався відібрати камеру. Але євромайданівці відбили камеру й оператора. Сам оператор не постраждав. Удари біти прийняла на себе його камера – пошкоджений накамерний мікрофон і світло, розбитий штатив.

За фактом нападу знімальна група дала свідчення і написала заяви до міліції та прокуратури.

Після зіткнень міліціянти відігнали «тітушок», було затримано 4 нападників. Деякі з порушників мали запальні суміші, які в підсумку вони викинули в сміттєву урну.

Щоправда, у соціальній мережі «Фейсбук» свідки зіткнень написали, що «коктейлі Молотова» нібито вилучила, вилила їх ємність на сніг і поклала вже порожні пляшки в смітники… міліція.

А 25.01.2014 р. «тітушкі» в Харкові вже нападали на євромайданівців та журналістів: кидали в них шматки льоду і намагалися пошкодити апаратуру. Зокрема оператору каналу «1+1» Сергію Алексєєву розбили спалах і об’єктив фотоапарата, а оператору-фрілансеру Антону Авіжасу завдали кілька ударів в обличчя.

Нагадаємо, відомий журналіст і активіст Євромайдану Мустафа Найєм раніше повідомляв, що організатором так званого «Антимайдану» і «тітушками» заправляє мер Харкова Геннадій Кернес. Про це журналіст написав у Твіттері: «Всім антимайданом і доставкою людей займається Геннадій Кернес. Інформація точна і перевірена».

 Поділитися