MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Колишня влада України сприяла порушенням прав людини

28.02.2014   
Георгій Кобзар

Влада України торік порушувала права людини, в тому числі під час антивладних акцій протесту. Про це йдеться в доповіді Держдепу США щодо стану з правами людини у світі в 2013 році.

«Співробітники правоохоронних органів (України) били кийками і застосовували інші види насильства щодо учасників мирної антиурядової акції протесту, що відбулася 30 листопада на головній площі Києва», – говориться в документі.

У доповіді наголошується, що «найбільш кричущим порушенням прав людини в 2013 році в Україні стали дії влади країни з придушення свободи ЗМІ, у тому числі і насильство щодо журналістів».

У звіті також міститься критика колишньої української влади у зв’язку з «посиленням тиску на громадянських активістів та неурядові організації».

Крім того, за свідченнями правозахисників та ЗМІ, що наводяться Держдепартаментом США, минулого року в Україні були зафіксовані випадки побиття затриманих з боку працівників правоохоронних органів, продовжували функціонувати в’язниці з невідповідними санітарними умовами, процвітала корупція в судових установах та урядових структурах, а також нацменшини та особи нетрадиційної сексуальної орієнтації піддавалися насильству й дискримінації.

 Поділитися