MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сепаратистські акції 22 березня

22.03.2014   
В обласних центрах Сходу України відбулися сепаратистські проросійські акції. Мітингувальники вимагали референдумів, а також повернення В. Януковича, щоби «той дав лад країні».

В обласних центрах Сходу України відбулися сепаратистські проросійські акції. Мітингувальники вимагали референдумів, а також повернення В. Януковича, щоби «той дав лад країні».

ДОНЕЦЬК

Більше 2 тисяч учасників проросійського мітингу в Донецьку, який відбувся в суботу на площі Леніна, намагаються прорватися до будівлі обладміністрації. Мітингувальники впритул підійшли до будівлі ОДА, яке охороняють посилені наряди міліції.

Учасники акції тримають в руках прапори Російської Федерації та скандують: «Референдум», «Губарєв» (самопроголошений губернатор Донецької області), тримають плакати «Янукович – захисти Донбас», «Янукович, повернись», «Ні фашизму».

Деякі мітингувальники намагаються прорватися через міліцейський кордон до будівлі ОДА, однак правоохоронці стримують їх натиск.

Деякі активісти вимагають проведення в області референдуму про визначення подальшої долі Донбасу і роздають саморобні бюлетені. Інша частина протестувальників вимагає повернення в Україну Віктора Януковича, без якого в країні «немає порядку».

ЛУГАНСЬК

За пропозицією депутата Луганської облради від КПУ Юрія Хохлова, учасники проведеного в центрі міста проросійського мітингу перейшли для проведення акції протесту до будівлі УСБУ в Луганській області. Зараз у будівлі знаходиться близько 1000 чоловік, які скандують: «Росія», «Референдум», «Свободу активістам».

Хохлов також повідомив, що в даний час в СБУ допитують одного з координаторів так званої «Луганській гвардії» – Максима Качуру.

Одна з активісток зачитала зі сцени звернення жителів Луганської області до Віктора Януковича, в якому вони просять у нього, як законного президента, захисту, а також вимагають, щоб він повернувся і навів порядок в країні.

Протестувальники вимагають негайного звільнення депутата Луганської облради Арсена Клінчаєва і керівника «Луганської гвардії» Олександра Харитонова, які перебувають в ув’язненні в СІЗО Києва.

Багато учасників акції налаштовані агресивно, організатори ледве стримують натовп. Будівля УСБУ охороняє кордон працівників міліції у повній бойовій екіпіровці, близько 60 осіб. З ними – замначальника УМВС Сергій Видря.

Натовп скандує: «У відставку», маючи на увазі новопризначеного главу УСБУ генерала Петрулевича.

ХАРКІВ

Мітингувальники зібралися біля пам’ятника Леніну на майдані Свободи та вимагали провести референдум. Активісти тримали у руках національні прапори України, РФ, СРСР і прапор у вигляді георгіївської стрічки.

Крім того, активісти прикріпили до постаменту пам’ятника плакати: «Харків за Митний союз» і «Харків вимагає референдуму».

За повідомленнями видань Корреспондент.net та 0642.

 Поділитися