MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Як студентам з Криму продовжити навчання в Україні?

01.04.2014   
Георгій Кобзар
Міносвіти надало роз’яснення щодо процедури переведення студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах Автономної Республіки Крим та м. Севастополя до вишів інших українських регіонів.

Міністерство освіти і науки надало роз’яснення щодо процедури переведення студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах Автономної Республіки Крим та м. Севастополя до вишів інших українських регіонів.

У Міносвіти зазначили, що відомством спрощено процедуру переведення студентів, а навчальним закладам дозволено здійснювати переведення студентів першого курсу без погодження з міністерством.

Відповідно до роз’яснень освітнього відомства, студенти, які бажають перевестися до вищого навчального закладу, що знаходиться на території іншого регіону України, мають звертатися з письмовою заявою до керівника вищого навчального закладу, до якого він бажає перевестися та представити свою залікову книжку.

Студенти вищих навчальних закладів Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, які навчалися за рахунок коштів державного бюджету після переведення до вищих навчальних закладів, що знаходяться на території інших регіонів України, продовжать навчатися за рахунок коштів державного бюджету.

У разі відсутності вільних місць, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, на напрямах (спеціальностях), на які здійснюється переведення студентів, Міносвіти рекомендує використовувати вакантні місця, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, з інших напрямів (спеціальностей) відповідних курсів навчання.

Також прес-служба Міносвіти повідомила, що у зв’язку з численними зверненнями громадян, студентів та викладачів вищих навчальних закладів з питань переведення студентів ВНЗ Автономної Республіки Крим, Міністерство освіти і науки України запровадило роботу додаткового консультативного телефону за номером (044) 481-32-36.

Також працює консультативний телефон за номером (044) 481-32-11.

 Поділитися