MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму кримськотатарського хлопця побили, бо він говорив рідною мовою

10.04.2014   
Георгій Кобзар

Жителі сімферопольського мікрорайону Ак-Мечеть протестують з приводу побиття 14-річного кримськотатарського хлопця, на якого, як стверджують його родичі, напали через те, що він розмовляв по телефону рідною мовою.

Як повідомляє низка ЗМІ, інцидент стався ще 31 березня близько 5-ї години вечора, коли хлопець повертався зі школи. Але широкої громадськості про побиття стало відомо тільки після зборів в середу, 9 квітня.

Мати хлопчика Асіє Муждабаєва розповіла журналістам каналу ATR, що її син знаходиться в стресовому стані. Він не хоче спілкуватися з пресою.

За її словами, на нього напали двоє невідомих, які, почувши його спілкування за телефоном кримськотатарською мовою, почали з образ через національність.

«Вони говорили, що Крим – це Росія, що Крим не для кримських татар, яких усіх звідси гнати треба. Коли мій син відповів, що їм потрібно підбирати слова, то вони вдарили і повалили його», – розповіла мати постраждалого.

Лікарі діагностували у хлопця перелом носа і зробили операцію. 7 квітня його виписали. Батьки подали заяву до міліції. Мешканці мікрорайону обурені і вимагають від міліції знайти і покарати нападників.

Проте речник так званої «кримської міліції» Ольга Кондрашова заявила, що поки нічого не знає про цей інцидент.

Нагадаємо, на початку березня зник житель села Земляничне, коли пішов записуватися до місцевого військкомату. 16 березня його знайшли мертвим зі слідами тортур. Про це повідомляв екс-голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

 Поділитися