MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інформація про побиття ув’язнених

18.06.2014   
Як стало відомо ХПГ від надійного джерела, позавчора, під час етапування у Львівське СІЗО, жорстоко побили ув’язнених. Вимагаємо прокурорського реагування.

Харківською правозахисною групою отримано інформацію про наступний інцидент. За словами джерела, позавчора у столипінському вагоні етапували в’язнів у Львівське СІЗО. Одному з них, Чухалу Ігорю Миколайовичу, 1978 р. н., стало зле. В’язні вимагали лікаря. Відомо, що під час етапу медичну допомогу не надають. Вчора вранці Чухало знепритомнів.

Двоє в’язнів, у тому числі й Чухало, порізали собі вени. Коли етап прибув у Львів, з залізничної станції Чухала швидка допомога відвезла до цивільної лікарні (де він зараз і перебуває під охороною), а до «столипіна» увійшли люди в масках, невідомо якого підрозділу, та жорстоко побили всіх в’язнів, яких у вагоні було понад 20 чоловік. Били палицями, частина речей, що належать в’язням, залишилася в вагоні.

Після того, як людей привезли в СІЗО, їх знову побили й стали негайно розвозити по різних установах.

Ось відомості про деяких в’язнів:

Андрусик Василь Іванович, 1982 р. н.

Базалицький Вадим Васильович, 1989 р. н.

Даниленко Олександр Миколайович, 1991 р. н.

Диркач Микола Вікторович, 1994 р. н.

Єремеєв Юрій Владиславович, 1994 р. н.

Жураковський Олександр Юрійович, 1988 р. н.

Рафаелян Рафік Данилович, 1982 р. н.

Рекуненко Сергій Олександрович, 1979 р. н.

Сорока Леонід Федорович, 1983 р. н.

Тимків Юрій Миколайович, 1988 р. н.

Угрюмов Віталій Федорович, 1968 р. н.

Вимагаємо негайного прокурорського реагування.

 Поділитися