MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кримськотатарських журналістів звинувачують в екстремізмі.

24.09.2014   
Яна Смелянская
Росія побачила в роботі телеканалу АТР "розпалювання недовіри до влади". Роскомнадзор звинувачує в екстремізмі працівників кримськотатарського телеканалу АТР, за те, що вони нібито формують "антиросійське громадську думку" і "розпалюють недовіру до влади".  

Журналіст телеканалу АТР Шевкет Наматуллаев про це повідомляє на своїй сторінці в Фейсбук: "Телеканал АТР звинувачують в екстремізмі. На адресу керівництва телеканалу сьогодні надійшов лист з Центру протидії екстремізму, в якому сказано, що Управління Роскомнадзора по Криму і Севастополю проінформувало МВС про те, що АТР, далі цитата, «наполегливо закладає думку про можливі репресії за національною і релігійною ознакою, сприяє формуванню антиросійської громадської думки, навмисно розпалює серед кримських татар недовіру до влади та її дії, що побічно несе загрозу екстремістської діяльності». На цій підставі у АТР зажадали надати всі правовстановлюючі документи і список осіб, офіційно працевлаштованих на телеканалі ".
Раніше національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв повідомляв, що телеканалу АТР неодноразово погрожували закриттям, оскільки в ефірі показали фрагмент інтерв'ю з ним.
Переслідування представників кримськотатарського народу стали тенденцією в анексованому Криму. Обшукам і перевіркам з боку російських спецслужб піддаються будинки, школи, медресе, мечеті. Питання тиску і утиски кримськотатарського населення обговорювалося на конференції ООН з питань корінних народів в Нью-Йорку, де також були присутні національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв і глава Меджлісу Рефат Чубаров.
В МЗС України ситуацію, в якій зараз знаходяться кримські татари на півострові, називають другою «депортацією».

 Поділитися