MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Напад в центрі столиці на громадського діяча

24.09.2014   
Яна Смелянская
У центрі Києва невідомі в камуфляжі жорстоко побили викладача НаУКМА Василя Черепанина.

Василь Черепанин - викладач кафедри культурології Національного університету "Києво-Могилянської академії", керівник Центру візуальної культури, кандидат мистецтвознавства, редактор журналу "Політична критика", активний учасник обох Майданів та інших політичних, а також правозахисних акцій, у вівторок, 23 вересня, біля входу на станцію метро "Контрактова площа" зазнав нападу і жорстокого побиття невідомими особами.
Нападники були в камуфляжній військовій формі без відзнак, тільки з жовто-блакитними нашивками "ukraine". Вони жорстоко побили Василя Черепанина на очах у перехожих. Міліція прибула із запізненням. Як результ цього - нападники не були затримані. Черепанин отримав важкі тілесні ушкодження - численні удари і перелом кісток обличчя. Сам громадський діяч напад пов’язує зі своєю професійною діяльністю.
Серед останніх подій, співорганізованіх Василем Черепанин - міжнародна конференція Ukraine: Thinking Together за участію Тімоті Снайдера, Івана Крастева, Агнєшкі Холланд, Пола Бермана та других провідніх інтелектуалів світу, а такоже серія заходів під час "Відкритого университета Майдану".
У заяві Центру візуальної культури, очолюваного Черепаніним, на сторінці у фейсбуці сказано: "У той час, коли військова агресія здійснюється проти України, агресивні молодчики, начепивши військову форму, здійснюють безпрецедентно жорстокий напад на університетського викладача в центрі столиці. Безпідставні та абсурдні звинувачення в" сепаратизмі ", що звучали на адресу Василя Черепанина з боку нападників, використовуються для нав’язування суспільству власної ідеології ненависті і боротьби з будь-якими проявами критичної думки. Вимагаємо від правоохоронних органів невідкладно розслідувати цей напад, а також припинити злочинну бездіяльність по відношенню до тих, хто прикривається війною в Україні для втілення власної ідеології".

 Поділитися