MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Захисту Савченко вдалося долучити до матеріалів справи опитування свідків

07.11.2014   
Яна Смелянская
У своїх акаунтах в Твіттер захисники Савченко Микола Полозов і Марк Фейгін повідомили, що до справи української льотчиці Савченко долучені матеріали адвокатських опитувань свідків, що доводять її невинність.
У своїх акаунтах в Твіттер захисники Савченко Микола Полозов і Марк Фейгін повідомили, що до справи української льотчиці долучені матеріали адвокатських опитувань свідків, що доводять її невинність. "Надію привели в зал суду в супроводі конвою з 10 (!!) поліцейських. Клоуни. Конвой Савченко озброєний не тільки табельними пістолетами ПМ, але і пістолетами-кулеметами "Кедр", наприклад. Слідство не надало на суд Надії Савченко перекладача. Це істотне порушення ст.18 КПК України. Суд оголосив перерву півгодини для надання можливості Надії Савченко ознайомитися з матеріалами справи", - написав Полозов. "Суд продовжився. Слідчий заявив, що СК змінив свою позицію, скасував постанову про відмову і задовольнив клопотання захисту Савченко. Отже, наше клопотання тепер задоволено. Адвокатські опитування Синяговського та ін. Тепер є матеріалами кримінальної справи Савченко. Таким чином, захисту вдалося буквально впихнути в матеріали кримінальної справи докази невинуватості Савченко, незважаючи на опір ", - розповів він.  "Вчора, напередодні суду, слідство задовольнило наше клопотання, скасувавши раніше винесену постанову про відмову. Це наша невелика перемога. Отже, слідство погодилося з захистом і задовольнило наше клопотання. Тепер суд повинен висловитися з предмету скарги. Незалежно від рішення суду мета досягнута. Клопотання захисту долучені до матеріалів кримінальної справи Савченко ", - резюмував Фейгін. Нагадаємо, Басманний суд Москви розглядає сьогодні скаргу захисту Савченко на дії слідства. Юристи підготували претензію на відмову слідчих долучити до справи адвокатські опитування свідків.
 Поділитися