MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Підписано перший протокол коаліційної угоди

11.11.2014   
Яна Смелянская
Робоча група, яка працює над проектом коаліційної угоди, підписала перший протокол. Цей документ містить в собі принципи по роботі майбутнього уряду. Про це журналістам розповіла кандидат в нардепи від «Народного фронту» Вікторія Сюмар.
 «Сьогодні підписали перший базовий протокол роботи коаліції, в якому викладено основи, на яких ми працюємо. Тут йдеться про те, що і коаліційна угода, яка напрацьовується робочими групами і, власне, узгоджується всієї робочої групою, буде основою програми діяльності українського уряду, який буде сформовано коаліцією в основу того, як буде уряд діяти і далі працювати», - сказала Сюмар . За її словами перший протокол передбачає, що прем’єр-міністр формуватиме уряд після консультацій з коаліцією, а міністри самі обиратимуть собі своїх заступників. Сюмар повідомила, що в протоколі передбачена «неможливість входження в коаліцію представників політичної партії «Опозиційний блок» і колишніх нардепів, які голосували за диктаторські закони 16 січня». Водночас вона пояснила, що проект коаліційної угоди планують завершити до п’ятниці, а потім передати на розгляд фракціям.  «До п’ятниці плануємо підготувати проект коаліційної угоди, а потім роздати фракціям, бо не маємо права їх обмежувати в законодавчій ініціативі. Адже, власне кажучи, на основі тієї угоди будуть підбиратися міністри і можуть професійно і ефективно втілювати в життя ті напрацювання, які є базовими програмними принципами членів коаліції нового українського парламенту», - зазначила Сюмар. За її словами, протокол підписаний представниками партій, які беруть участь у напрацюванні коаліційної угоди.
 Поділитися