MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Шахтарі вийшли на мітинг під Кабмін

28.01.2015   
Яніна Смелянська
Під будівлею Кабінету Міністрів України понад 500 шахтарів вимагають зустрічі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Шахтарі вимагають від уряду і президента повернути державну підтримку вугільної промисловості, яку скасували за рішенням парламенту.

«Також вимагаємо обов’язкового встановлення ціни не менше 1250 грн на вугілля, а на сьогодні це 840 грн», - розповів народний депутат (позафракційний), екс-міністр охорони здоров’я Олег Мусій.

За його словами, шахтарі вимагають повернення боргів ДТЕК і коррелирующего коефіцієнта зростання ціни на вугілля разом із зростанням ціни на електроенергію.

«Все шахтарі до цього (закупівлю вугілля в ПАР) ставляться вкрай негативно. Держава знаходить і за тими цінами купує звідти, замість того щоб своїх людей забезпечити робочими місцями. Це явно комусь вигідно», - заявив голова Дзержинської комітету профспілки вугільників Василь Щербань.

Він нагадав, що раніше вугілля марки "А" в Україні вистачало, щоб забезпечити потреби, а зараз «він різко кудись пропав».

За його словами, чиновникам вигідно, щоб Україні не підходило вугілля іншої марки: «Чомусь кажуть, марка не підходить. Раніше підходила, а сьогодні вже не підходить. Значить, звідти привозити вигідно».

Щербань упевнений, що «в Україні достатньо запасів для забезпечення її потреб».

 Поділитися