MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму затримано одного з лідерів меджлісу

29.01.2015   
Яніна Смелянська
У Криму за участь у протестній демонстрації затримано одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу.

Ахтему Чийгоз оголошено про підозру в організації масових заворушень та участі в них. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

"Слідчими органами Головного слідчого управління СК по Республіці Крим у рамках розслідування кримінальної справи про організацію та участm в масових заворушеннях затримано одного з лідерів громадської організації" Меджліс кримськотатарського народу "Ахтем Чийгоз", - сказав він.

Йдеться про події 26 лютого 2014, коли біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі проходив мітинг за участю Меджлісу кримськотатарського народу.

"Своїм прикладом протиправної поведінки він став спонукати присутніх до скоєння подібних дій, що призвело до виникнення масових заворушень, що супроводжувалися застосуванням насильства щодо представників руху "Русское единство" і самооборони республіки Крим, пошкодженням та знищенням майна", - заявив Маркін.

Як висловився чиновник, "частина учасників акції прорвалися в будівлю Верховної ради Автономної Республіки Крим, де пошкодили майно, заподіявши матеріальну шкоду в розмірі понад 600 тисяч рублів.".

 Поділитися