MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Голова парламенту зобов’язав нардепів оприлюднити списки своїх помічників

30.01.2015   
Юрій Чумак
Володимир Гройсман підписав розпорядження, згідно з яким депутати зобов’язані оприлюднити списки своїх помічників-консультанців. А також запроваджено інші заходи, покликані забезпечити більшу відкритість та публічність роботи законодавчого органу.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав розпорядження, згідно з яким депутати зобов’язані оприлюднити списки своїх помічників-консультанців. А також запроваджено інші заходи, покликані забезпечити більшу відкритість та публічність роботи законодавчого органу України.

Про це спікер повідомив на своїй сторінці в Facebook:

«Я підписав розпорядження згідно з яким депутати мають оприлюднити декларації про доходи, а також щомісячно оприлюднювати списки свої помічників. Вся ця інформація має бути опублікована на сайті Верховної Ради та на Інтернет-сторінках депутатів. Це одне з тих питань відкритості роботи парламенту, яке давно вже піднімається.

Окрім того, ми робимо прозорою роботу парламентських комітетів. Віднині, протокол та стенограма засідання кожного комітету Верховної Ради мають бути оприлюднені на сайті парламенту. Встановлений термін – до п’яти робочих днів з дня проведення засідання. Прийняті комітетом акти – упродовж трьох робочих днів з дня підписання. А розклад засідань комітету має бути оприлюднений на два тижні наперед.

Вважаю, що парламент має починати реформи з себе».

Нагадаємо, нещодавно представники Чугуївської правозахисної групи змусили апарат Верховної Ради відповісти на «одне з тих питань відкритості роботи парламенту, яке давно вже піднімається»: домоглися отримання інформації про те, хто працює помічниками-консультантами нардепів від Харківщини.

 Поділитися