MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

З Донбасу евакуюють мирних мешканців

07.02.2015   
Яніна Смелянська
У містах Донецької та Луганської областей, які в останні дні піддаються постійному обстрілу з боку терористів, тривають заходи з організації вивозу людей із небезпечних районів, надання гуманітарної допомоги та проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Як повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій, протягом 6 лютого, з Дебальцевого та прилеглих населених пунктів (Новогригорівка, Комуна, Миронівське, Червоний Орач), а також з Авдіївки рятувальники спільно з волонтерами, за підтримки місцевої влади, вивезли 753 людини, з них 81 дитина та 3 особи, які не можуть самостійно пересуватися.
Для вивозу людей було задіяно 25 автобусів, 2 броньованих автомобіля КрАЗ і 2 карети швидкої допомоги.
Всього починаючи з 28 січня з міст Авдіївка, Дебальцеве і поруч розташованих населених пунктів вже вивезено 3985 осіб, з них 804 дитини та 78 осіб, які не можуть самостійно пересуватися.
На залізничних вокзалах міст Слов’янськ і Костянтинівка створені транзитні пункти для зустрічі людей. У зв’язку зі збільшенням кількості людей, бажаючих виїхати, "Укрзалізницею" виділено додаткові потяги. Цієї ночі в Київ, який визначений транзитним містом, прибув перший потяг з людьми з Донецької області, інші два потяги прибудуть в першій половині дня 7 лютого. Після цього людей доставлять в інші регіони України для тимчасового проживання. Всі вони безкоштовно забезпечуються квитками для проїзду в межах України.
Також триває робота з доставки гуманітарної допомоги населенню Донбасу.
За вчорашній день організована доставка гуманітарної допомоги населенню Дебальцеве. Туди були доставлені 3 тисячі буханок хліба, 6 тонн питної води, 4 ящики вершкового масла, 3 ящики ковбаси, 9,5 тонн овочів. У місто Родинське (Красноармійський район) людям, які самостійно виїхали з Авдіївки, відправлено 600 літрів питної води, 60 ковдр, 58 гігієнічних наборів, 100 кг м’ясних і рибних консервів і 15 продовольчих наборів.
До проведення аварійно-рятувальних робіт, заходів з доставки обладнання і майна, вивезення людей з населених пунктів Авдіївка, Дебальцеве, Світлодарськ, Родинське та забезпечення роботи транзитних пунктів були залучені 195 осіб і 38 одиниць техніки, у тому числі від ГСЧС - 126 чоловік особового складу і 31 од. техніки.
У Луганській області протягом останньої доби організовано вивезення 52 пацієнтів Комунального закладу "Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат".
Починаючи з 28 січня, підрозділами ГСЧС та волонтерськими організаціями з небезпечних районів області вивезено 623 особи, з них 162 дитини та 91 чоловік, які не можуть самостійно пересуватися.
Для вивозу людей залучено 332 людини і 118 одиниць техніки, від ГСЧС - 68 осіб та 36 одиниць техніки.
6 лютого жителям селищ Нижнє і Світличне доставлено 10 тонн гуманітарної допомоги, а саме: продукти харчування, питна вода, засоби гігієни, свічки, ковдри і поліетиленова плівка.
Піротехнічними підрозділами ГСЧС протягом останньої доби очищено від вибухонебезпечних предметів 0,5 гектара територій та знищено 31 вибухонебезпечний предмет

 Поділитися