MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Донбасі критична гуманітарна ситуація

07.02.2015   
Яніна Смелянська
В місті Зимогір’я Луганської області населення виживає тільки завдяки безкоштовним обідам

У місті Зимогір’я Луганської області місцеві мешканці виживають завдяки безкоштовним обідам, організованим міською владою. Про це повідомляють місцеві мешканці.

У шахтарському містечку організовано два пункти безкоштовного харчування. У старій частині міста один з них розташовується недалеко від залізничного вокзалу. Місцеві жителі можуть один раз на день поїсти борщ або суп, кашу з ложкою тушонки і випити склянку чаю. Багато хто приходить зі своїм посудом і беруть продукти на сім’ю.

Готують їжу волонтери.

Це мізерне харчування стало рятівним для багатьох жителів, які вже з’їли свої припаси. Грошей у більшості городян вже немає.

Люди скаржаться, що живуть у стані постійного стресу від стрільби. Над їх головами постійно пролітають ракети і снаряди, випущені російськими частинами по українській армії.

Поряд із повідомленнями про майже катастрофічну ситуацію з провізією в містах та селищах окупованих територій Луганської та Донецької областей, на інтернет ресурсах самозваної республіки ЛНР можна знайти оголошення - призиви щодо служби в рядах озброєних сил так званої республіки за досить суттєву винагороду.


 

 Поділитися