MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Київський адміністративний суд частково задовольнив позов луганських пенсіонерів.

12.02.2015   
Яніна Смелянська

Колегія суддів окружного адміністративного суду міста Києва прийняла постанову за позовом соціально - незахищеної категорії мешканців міста Луганська в зоні АТО, інтереси яких представляє Інститут правової політики та соціального захисту самопроголошеної незаконної "ЛНР", до відповідача Кабміну за участю третіх осіб (Мінсоцполітики, Мінфіну, Пенсійного фонду) про скасування та визнання протиправним постанови Кабінету міністрів України від 7.11.14 року №595 про заморожування виплат пенсій та соціальних доплат громадянам, котрі не переїхали із зони АТО. Про це повідомляє прес-служба Луганської міської ради.

Так, за інформацією джерела, суд частково задовольнив позов по даній справі № 826/18826/14 і скасував пункт 2 тимчасового порядку фінансування Донецької та Луганської області, затвердженого зазначеною постановою КМУ.

"Це значить, що після вступу рішення суду в законну силу всі пенсіонери, діти-сироти, мами-одиначки, учасники ВВВ та ЧАЕС, діти-інваліди та інші соціально незахищені категорії громадян, почнуть отримувати свої законні кошти, а так само держава зобов’язана повернути їм усі виплати, які вони не отримують з липня 2014 року ", - йдеться в повідомленні джерела.

 Поділитися