MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Надію Савченко оглянули німецькі лікарі

16.02.2015   
Яніна Смелянська
Федеральна служба виконання покарань Росії повідомила, що українську льотчицю і депутата Надію Савченко, яка голодує проти незаконного утримування в Росії, оглянули німецькі лікарі

"Після отримання від Савченко Н.В. письмової згоди на ознайомлення з медичною документацією і проведення медичного обстеження, іноземним лікарям-фахівцям були надані результати клініко-лабораторних та інструментальних обстежень обвинуваченої, динаміка стану її здоров’я за весь період тримання під вартою", - зазначено в повідомленні.

"Німецькими фахівцями проведено фізікальний (об’єктивний) огляд Савченко, виконано ультразвукове дослідження", - зазначають в ФСВП.

За їх словами, "медичних показань до проведення додаткового обстеження і лікування не встановлено".

"По завершенні огляду проведений лікарський консиліум, на якому іноземні фахівці оцінили стан її здоров’я як задовільний", - сказано в повідомленні.

Фахівці відзначили "пріоритетність психологічної роботи з обвинуваченої, спрямованої на відмову від подальшого голодування".

Як відомо, Надія Савченко голодує вже 66 день.

Після появи інформації, що Надію можуть звільнити в рамках обміну полонених "всіх на всіх", в Кремлі заявили, що російська сторона не давала ніяких запевнень України про звільнення Савченко.

Також сьогодні стало відомо, що український режисер Олег Сенцов, який міститься в російському СІЗО, має намір оголосити голодовку.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан. Вона уточнила, що брат оголосить голодування, якщо щось станеться з Надією Савченко.

 Поділитися