MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Убивство на ґрунті ненависті

17.02.2015   
Юрій Шершень
Ввечері 26 січня 2015 р. у Харкові сталося жорстоке вбивство гея. Співробітники міліції, які приїхали на місце події, побачили 26-річного харків’янина з численними ножовими пораненнями в області грудної клітини.

У найманій квартирі було вбито Р., що працював ді-джеєм у нічному клубі. Про вбивство повідомив міліцію друг загиблого, який розповів, що знайшов тіло без ознак життя (сам він має беззаперечне алібі, оскільки на час убивства перебував на роботі).

Співробітники міліції, які приїхали на місце події, побачили труп 26-річного харків’янина з численними ножовими пораненнями в області грудної клітини. Через кілька днів за підозрою у скоєнні злочину затримали 17-річного студента одного з навчальних закладів міста, який зізнався у скоєному. Речові докази вилучено, в тому числі і знаряддя вбивства.

«Як пояснив затриманий, він познайомився з потерпілим у соціальній мережі і домовився про зустріч. Коли зловмисник прийшов у гості до нового знайомого, він навмисно затіяв сварку з господарем квартири. Юнак взяв ніж, який приніс з собою, напав на чоловіка і завдав йому смертельні поранення. Після скоєного злодій заволодів особистими речами та грошима убитого», – розповів перший заступник начальника Червонозаводського РВ міста Харкова Олександр Ніштік.

Правоохоронці не виключають, що «початковою метою зловмисника було пограбування».

Однак родичі вбитого переконані, що мотиві вбивства були аж ніяк не корисливі. Адже грошей було винесено зовсім небагато, «особисті речі» – це одяг вбитого, в який був змушений передягтися вбивця, оскільки його власна одежа була уся закривавлена.

Натомість, зловмисник не взяв ноутбук, ігрову приставку, планшет, плазмовий телевізор, мультиварку, мікрохвильову піч та решту дорогих речей, що може свідчити про те, що метою злочину було не банальне пограбування.

Як дізналися родичі вже після загибелі Р., той був гомосексуальної орієнтації.

Один із членів Громадської ради при ГУМВС України в Харківській області К. повідомив «ПЛ», що, за його відомостями, це вже четверте чи п’яте вбивство геїв у Харкові за останній час, що нібито існує організація, яка полює на таких людей. Її прибічники знайомляться з геями, а потім, коли зустрічаються, б’ють, «опускають», іноді навіть і вбивають.

Але родичі та друг загиблого побоюються, що міліція все зведе на «битовуху» або вбивство через пограбування.

 Поділитися