MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні працюючих пенсіонерів позбавлять 85% пенсії

02.03.2015   
Яніна Смелянська
Міністр соціальної політики Павло Розенко прогнозує економію 4 міліардів гривень державних коштів при прийнятті Верховною радою законопроекту №2212, яким передбачено обмеження виплати працюючим пенсіонерам 85% пенсії.

Міністр соціальної політики Павло Розенко прогнозує економію 4 міліарди гривень державних коштів при прийнятті Верховною радою законопроекту №2212, яким передбачено обмеження виплати працюючим пенсіонерам 85% пенсії, але не менше прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Про це він сказав журналістам.

«На сьогоднішній день загальна сума  економії складатиме майже десь 4 міліарди гривень від прийняття цього законопроекту. Є надія, що завтра він буде проголосований», - зазначив міністр.

Розенко також додав, що в даний час в стінах парламенту проходить нарада ради коаліції, на якій присутні представники Кабінету Міністрів, зокрема, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і міністр фінансів Наталія Яресько.

На нараді обговорюються законопроекти Кабміну, які Рада розгляне на позачерговому пленарному засіданні 2 березня.

За словами міністра, в даний час 4 з 7 законопроектів уряду вже узгоджені.

Як повідомлялося раніше, Кабмін пропонує Верховній раді обмежити виплати працюючим пенсіонерам 85% пенсії, але не менше прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

 Поділитися