MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жорстоке побиття засуджених, які прибули етапом 27 лютого до Бердянської виправної колонії № 77. ПРЕС-АНОНС

10.03.2015   
медіа група ХПГ
11 березня 2015 року під час прес-конференції будуть представлені інформація та документи (фото, відео) щодо стану дотримання персоналом БВК-77 прав засуджених, які перебувають в цьому закладі.

11 березня, 11:00
Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»
Київ, вул. Рейтарська, 8/5а

До громадської приймальні Харківської правозахисної групи надійшло повідомлення про порушення прав людини в системі закладів Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) – жорстоке побиття групи засуджених осіб, які були доставлені з етапом до БВК-77.

5 березня відбувся моніторинговий візит представників ХПГ до Бердянської виправної колонії № 77 з метою перевірити повідомлення про побиття засуджених, які прибули до колонії 27 лютого 2015 року.

В результаті зустрічей з засудженими було підтверджено факт побиття, непропорційне застосування сили з боку адміністрації БВК-77. Разом з тим візит до БВК-77 підтвердив намагання адміністрації приховати факти жорстокого поводження із засудженими, докази чому будуть представлені під час прес-конференції.

11 березня 2015 року під час прес-конференції будуть представлені інформація та документи (фото, відео) щодо стану дотримання персоналом БВК-77 прав засуджених, які перебувають в цьому закладі.

Учасники:

Євген Захаров, голова Харківської правозахисної групи

Олександр Павліченко, журналіст видання «Права людини», Харківська правозахисна група

Василь Мельничук, журналіст видання «Права людини», Харківська правозахисна група

Запрошені:

представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини

представник Державної пенітенціарної служби України

Контакти: Олександр Павліченко [email protected]

 Поділитися