MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові розглядатимуть участь національних меншин у суспільному житті

31.03.2015   
Георгій Кобзар
Європейський Центр з питань меншин у партнерстві з Історичним факультетом Харківського Національного педагогічного університету імені Г. Сковороди 6 квітня 2015 року проводять семінар на тему: «Участь національних меншин у суспільному житті – загальні поняття та міжнародні стандарти».

Європейський Центр з питань меншин у партнерстві з Історичним факультетом Харківського Національного педагогічного університету імені Г. Сковороди 6 квітня 2015 року проводять семінар на тему: «Участь національних меншин у суспільному житті – загальні поняття та міжнародні стандарти».

Європейський Центр з питань меншин (ЄЦПМ) у квітні 2015 починає цикл із шести семінарів, що проводяться в обласних і районних центрах Білорусі, Молдови та України під загальною назвою «Участь національних меншин у суспільному житті, включаючи взаємодію з державними органами в Білорусі, Молдові та Україні». У семінарах беруть участь співробітники офіційних структур, що займаються питаннями етнічної політики та забезпечення прав людини, представники організацій громадянського суспільства та академічні експерти.

У ході семінарів планується обговорити можливості застосування різних механізмів, що забезпечують участь національних меншин в житті суспільства та їх конструктивну взаємодію з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також отримані в трьох країнах позитивні та негативні результати. В результаті семінарів, взаємодії їхніх постійних членів та підсумкової конференції будуть видані тематичні оглядові доповіді та рекомендації для органів влади та громадянського суспільства про найкращі форми й способи забезпечення участі меншин у суспільному житті та співпраці з владою.

Місце проведення 1-го семінару у Харкові: вул. Артема, 29, історичний факультет ХНПУ ім. Г. Сковороди. Дата: 06.04.2015 р. Записатися на участь у заході бажано не пізніше 2 квітня. Контактна особа: координатор проекту в Україні Любов Марголіна, [email protected]

Довідка:
Метою Програми Східного Партнерства «Національні меншини та етнополітичні питання. Білорусь – Молдова – Україна» є підвищення ефективності управління і заохочення політики держави, спрямованої на забезпечення соціальної рівності та поліпшення взаємодії держави з національними меншинами, а також поліпшення, де потрібно, взаємодії між центральними і місцевими владами, підвищення рівня довіри і співпраці між державними інститутами і громадянським суспільством.
ЄЦПМ є незалежним міжнародним дослідницьким інститутом, заснованим урядами Німеччини, Данії та німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн. Центр здійснює прикладні розробки і проводить дослідження в галузі політики, надає інформацію, консультації та документацію з питань регулювання відносин з меншинами в Європі.
Центр консультує як європейські уряди і міжурядові організації, так і організації меншин; співпрацює з різними академічними інститутами на основі спільних проектів та заходів і взаємодіє із ЗМІ та громадськістю за допомогою своєчасного надання інформації та результатів власної аналітичної роботи.

 Поділитися