MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Пілотний проект" від ЛНР: бойовики примушують луганчан працювати за їжу

31.03.2015   
Яніна Смелянська
На окупованый Луганщині мер-сепаратист розповів, що надалі буде визначена і оголошена норма пайки за працю.

В окупованій бойовиками самопроголошеній "Луганській народній республіці" у місті Брянка бойовики придумали "пілотний проект", за яким за роботу жителям будуть платити продуктовими пайками з гуманітарної допомоги. Така собі система оплати "їжа за працю".

Про це повідомив самопроголошений мер міста Микола Моргунов.

"Ми з керівником Центру управління відновленням ЛНР Олександром Дроботом обговорювали це питання і сьогодні розробили новий пілотний проект", - заявив він.

Моргунов також розповів, що протягом кількох місяців влада видає гуманітарну допомогу певним верствам населення, але забули "про тих людей, які можуть тримати в руках не тільки зброю, а й лопату, сокиру і так далі".

На сьогоднішній день ці люди з приходом самопроголошеної ЛНР і війни, втратили можливість заробляти на хліб.

"Промисловість, на жаль, працювати не розпочала. Сьогодні не працює приватна шахта" Флагман ", не працюють шахти" Вергелівська "," Ломоватська ", збагачувальна фабрика, інші підприємства. За цих обставин з’явилася категорія людей, які готові заробити, але не можуть це зробити ", - продовжив мер .

"Ми розробили новий пілотний проект і через центр зайнятості організуємо громадські роботи. Але це не оплачувані, як колись, роботи: за цю працю люди отримуватимуть пайки з тієї гуманітарної допомоги, яку ми одержали завдяки "Республіці", яку привезли з Російської Федерації" , - роз’яснив суть проекту керівник міста.

Мер-сепаратист розповів, що надалі буде визначена і оголошена норма пайки за працю. За його словами, люди охоче відгукнулися на таку ідею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Луганщині жителі Перевальська, який знаходиться під контролем терористів з так званої ЛНР, скаржаться на те, що не отримують обіцяної гуманітарної допомоги, і в шоці від того, що недавно ватажок ЛНР Ігор Плотницкий заявив, що жителі окупованій території відтепер будуть працювати за їжу і трудодні. Зарплат і пенсій тут не видавали давно.

 Поділитися