MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прес-анонс

13.04.2015   
Андрій Діденко
15 квітня 2015 року з 11 до 12.30 в приміщенні інформаційної агенції Укрінформ за адресою: місто Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16 відбудеться круглий стіл на тему: "Чи здатна Україна виправляти судові помилки?"

15 квітня 2015 року з 11 до 12.30 в  приміщенні інформаційної агенції Укрінформ за адресою: місто Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16 відбудеться круглий стіл на тему:

Чи здатна Україна виправляти судові помилки?

На сьогоднішній день українські суди за рідкісними виключеннями не мають повноважень переглянути неправосудні або просто сумнівні судові рішення і виправити судові помилки.

У провадженні Харківської правозахисної групи перебувають десятки справ засуджених до тривалого терміну позбавлення волі, в тому числі й до довічного, які викликають розумний сумнів щодо своєї справедливості. За кожною справою стоїть доля людини  майже без жодного шансу на виправлення судової помилки.

На прикладах реальних справ з використанням ексклюзивних фото, відео в дискусії з представниками влади, громадські активісти шукатимуть можливості запровадження  нових правових процедур для розв’язання проблеми виправлення помилок судів.

Учасники:

Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи;

Тетяна Мазур – директор Amnesty International в Україні;

Микола Сірий – старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України;

Андрій Діденко – експерт Харківської правозахисної групи.

Запрошені депутати Верховної Ради України, представники Генеральної прокуратури України, судової адміністрації, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини адвокати, громадські діячі.

Акредитація журналістів на місці за наявності редакційних посвідчень.

За додатковою інформацією звертатись до Андрія Діденка (093) 985 2574. 

 Поділитися