MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Кримнаш": окупанти встановлять ліміти користування водою зі свердловин на півострові

14.04.2015   
Яніна Смелянська
Окупанти в Криму змушують людей встановлювати лічильники обліку води зі свердловин.

В окупованому Росією Криму нелегітимне Міністерство екології та природних ресурсів хоче встановити ліміти для кожної свердловини з видобутку води, дотримання яких буде контролюватися за допомогою лічильників.

"Дотримання лімітів буде контролюватися за допомогою лічильників, які зобов’яжуть встановити кримчан," - повідомляють "Новини Криму".

Як повідомив "міністр екології та природних ресурсів" півострова Геннадій Нараїв, регулювання видобутку води в невеликих свердловинах, розташованих в приватних домоволодіннях, зіткнеться з великими труднощами, але чиновники готові до цього.

"Враховуючи дефіцит води, який є в Криму, ми повинні всіх зобов’язати встановити лічильники. Наші фахівці визначать, скільки можна видобувати, і їх (ліміти) не можна буде перевищувати. Для кожної свердловини буде визначений свій ліміт. Ця задача архіскладна, вона займе тривалий час," - зазначив Нараїв.

К слову, на думку екологів, буріння свердловин в Криму вирішить проблему повного водозабезпечення тільки на 2-3 роки і призведе до засолення грунтів в північній і центральній частинах півострова.

 Поділитися