MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму затримали представника контактної групи з прав людини

20.04.2015   
Яніна Смелянська
У Криму затримали представника контактної групи з прав людини Емір-Усеін Куку. У будинку затриманого в Ялті проведуть обшук

Сьогодні вранці в включеному Криму був затриманий представник Контактної групи з прав людини Емір-Усеін Куку.

Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Нариман Джелял.

За його інформацією, в будинку затриманого в Ялті правоохоронці мають намір проводити обшук, куди вони в даний момент направляються разом з Емір-Усеін Куку.

Як розповіли представники Меджлісу, брати Емір-Усеіна Куку при його затриманні спробували зафіксувати що відбувається. Однак люди в камуфляжній формі не дозволили їм це зробити. При цьому одному з братів були нанесені тілесні ушкодження. Причини, за якими провели дане затримання, поки невідомі.

Колеги Емір-Усеіна Куку з Контактної групи, зокрема Маммет Мамбетов, також підтверджують його затримання.

"Сьогодні в 8.25 ранку за дорозі на роботу, був затриманий представник Контактної групи з прав людини в Ялтинському регіоні Емір-Усеін Куку. В даний час його доставили додому в місто Ялта, де мають намір проводити обшук", - написав Мамбетов в Фейсбуці.

Контактна група з прав людини була створена в Криму при Раді міністрів восени 2014 року для координації пошуку зниклих кримських татар.

Нагадаємо, одним з останніх затриманих і в наслідку заарештованих в Криму став Алі Асанов, якого привертають по "справі 26 лютого" в якості обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу РФ (участь у масових заворушеннях ). 17 квітня Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

 Поділитися