MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Росія стала лідером світових антипатій в 2014 році - Gallup

22.04.2015   
Яніна Смелянська
Політика Росії в 2014 році отримала найвищий рівень несхвалення восьмий рік поспіль, поставивши при цьому своєрідний антирекорд. Про це відчать дані опитування інституту Gallup, проведеного в 135 країнах світу.

Діяльність уряду Сполучених Штатів схвалюють найбільше - 45%, близько розташувалися Німеччина (41%) та ЄС (39%). Китай отримав 29%. Відповідний показник для Росії - 22%.

"В останні шість років США зазвичай отримували найвищі показники схвалення, а Росія - найнижчі. Але цей тренд не показує того, що країни Заходу, зокрема НАТО, радикально погіршили свої оцінки РФ. У той же час росіяни та жителі багатьох колишніх республік СРСР, в основному Казахстан, Білорусь, Киргизстан і Тадзікістан - стали набагато гірше оцінювати керівництво США, ЄС та Німеччини ", - наголошується в прес-релізі на сайті організації.

Рейтинги Росії впали на 10% і більше в більш ніж 21 країнах. Дослідники відзначають, що жодна інша держава світу не показало такого зниження.

Кількість росіян, які негативно оцінили політику США, майже подвоїлася в порівнянні з 2013 роком (82% проти 42%), а політику ЄС - більш ніж подвоїлося (70% проти 26%).

У листопаді минулого року в рейтингу Nation Brands IndexSM, який складається німецьким інститутом маркетингових досліджень GfK, лідерство отримала Німеччина, потіснивши США, які займали цю позицію останні п’ять років. При цьому репутація Росії зазнала найбільшої шкоди з усіх п’ятдесяти держав, що потрапили в список. Імідж РФ за кордоном постраждав сильніше інших, зокрема, в оцінках компетентності її влади і політики у сфері миру та безпеки.

Опитування проводилося за участю 1000 людей у віці від 15 років у кожній з країн, що увійшла в дослідження, методом особистого або телефонного інтерв’ю. Для результатів, заснованих за національною вибіркою, статистична похибка опитування коливається від ± 2,5% до ± 5.2% при 95% -му довірчому рівні.

 Поділитися