MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Саакашвілі запропонував Україні реформи 5-D

25.04.2015   
Георгій Кобзар
На думку М. Саакашвілі, Україні потрібно впроваджувати 5-D: дерегуляція, дебюрократизація, деолігархізація, децентралізація, в результаті цього – деокупація.

Проведення реформ можливе лише за серйозної підтримки з боку громадськості. Про це заявив 22 квітня Михайло Саакашвілі у Харкові. Він зазначив, що принципово важливо, щоб люди реально відчули реформи, щоб побачили, що в ході цих змін створюється щось нове, позитивне.

«Багато реформ не просуваються, тому що частина чиновників не хочуть. Мене завжди насторожує, коли всі дружно виступають за реформу. Тільки коли її противники відкрито починають саботувати її проведення, як тільки їх інтереси ущемляються – це означає: щось вийшло, і реформа дійсно дає результат», – зазначив Саакашвілі.

На його думку, для боротьби з корупцією в органах влади необхідно привести багато нових людей, що не розбещені владою.

«Нові, молоді, рішучі, амбітні, фахові люди мають замінити корумпованих, застряглих у неповороткій системі, породженій Радянським Союзом, прокурорів, міліціонерів, митників, суддів та інших держслужбовців. Тільки за цих умов почнуться зміни в державі», – переконаний М. Саакашвілі.

«Не допускає помилок той, хто нічого не робить. У вас реально мало часу. Або зараз реформувати країну, або країна як держава загине. В подібній ситуації була й Грузія, і зараз українцям важливо зберегти свою державу», – наголосив Михайло Саакашвілі.

З точки зору М. Саакашвілі, Україні потрібно впроваджувати 5-D: дерегуляція, дебюрократизація, деолігархізація, децентралізація, в результаті цього – деокупація.

Він підкреслив, що в Україні є величезний інженерний та інтелектуальний потенціал, у тому числі – в Харківському регіоні.

«Ми в Грузії з нуля створили військову промисловість буквально за рік, ви можете зробити це за пару місяців. Причому стати в цій сфері одними з перших у світі», – вважає Саакашвілі.

«Я був з нашими офіцерами, які інструктують українських військових. Грузинські вояки говорять, що в українців найкращий у світі бойовий дух, який вони спостерігали. Якщо зберегти в Харкові спокійну ситуацію, то Україна поверне все втрачене. Втримається Харків – втримається Україна. Від вас зараз все залежить», – наголосив М. Саакашвілі.

Нагадаємо, Михайло Саакашвілі був на посту президента Грузії з 2004 по 2013 рік, а на даний момент є головою Дорадчої міжнародної ради реформ при президентові України, а також позаштатним радником президента України Петра Порошенка.

 Поділитися