MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Дніпропетровську шостий день голодують студенти театрального коледжу

29.04.2015   
Яніна Смелянська
У Дніпропетровську через незгоду з діями адміністрації навчального закладу 6-й день голодують п’ятеро студентів театрально-художнього коледжу.

У Дніпропетровську через незгоду з діями адміністрації навчального закладу 6-й день голодують п’ятеро студентів театрально-художнього коледжу.Наразі до них приєднались їхні батьки та актори молодіжного театру «Віримо!» разом з режисером –екс-викладачем коледжу. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Про акцію протеста розповіла одна з учасниць, студентка, відрахована з коледжу, Тетяна Потійко. Наразі Тетяна разом зі своїми батьками перебуває під будівлею Дніпропетровської облдержадміністрації, очікуючи на реакцію посадовців на ситуацію в коледжі. За словами дівчини, студенти та їхні батьки своїм голодуванням протестують проти звільнення з роботи викладача, режисера театру «Віримо!» Володимира Петренка та відрахування з коледжу двох студентів «з активною громадянською позицією».

Як зазначила Тетяна Потійко, обласна комісія, яка цими днями перевіряла роботу коледжу, рекомендувала адміністрації закладу поновити її на навчанні, однак цього досі не зроблено. «Ми сидимо під ОДА і готові лишатись тут хоч на ніч, доки це питання не вирішать», – сказала Тетяна. Учасниця акції розповіла, що за 6 днів голодування дехто зі студентів втратив по кілька кілограмів ваги, самопочуття молодих людей погіршується.

Студенти Дніпропетровського театрально-художнього коледжу розпочали голодування минулого четверга, коли їхній викладач Володимир Петренко був звільнений з роботи, а двоє студентів – відраховані. У п’ятницю Володимир Петренко публічно знищив свої нагороди від обласної влади, яка «не може захистити його та його учнів».

Конфлікт між театральним режисером Володимиром Петренком і адміністрацією Дніпропетровського театрально-художнього коледжу триває з 2014 року. У вересні минулого року студенти вже проводили голодування на захист свого викладача. В адміністрації закладу тоді пояснювали, що знаний режисер, лауреат міжнародних фестивалів Володимир Петренко «нехтує дисципліною» і «як педагог не відбувся».

 Поділитися