MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кримчанину, судівшемуся за статус переселенця, пропонують довідку «без галасу в ЗМІ»

12.06.2015   
Яніна Смелянська

У Києві після першого засідання апеляційного суду та залучення до справи ЗМІ, студенту-переселенцю з Криму Руслану Нечипоруку готові видати довідку тимчасово переміщеної особи в управлінні праці та соціального захисту населення Голосіївського району без завершення судової справи і подальшого «галасу» в пресі. Про це розповів позивач - студент Київського національного університету ім.Тараса Шевченка Руслан Нечипорук.

«Мені подзвонила начальник управління праці та соціального захисту населення Голосіївського району Києва і повідомила про те, що прийшли інструкції, додаткові по моєму питанню, і я можу отримати довідку ВПЛ, і не варто було залучати суд і журналістів. Однак, я вирішив відмовитися від такої «послуги» і дочекатися рішення суду, так як роблю це не тільки для себе, а й щоб отримати судове роз’яснення для всіх подібних випадків», - роз’яснив Нечипорук.

В апеляційному суді Києва 9 червня відбулося перше засідання у справі студента-переселенця з Криму, якому відмовили в постановці на облік як тимчасово переміщенної особи (ВПЛ). Руслан Нечипорук пояснив, що, приїхавши до Києва, був прописаний у гуртожитку, потім звернувся в управління праці та соціального захисту населення Голосіївського району, де в постановці на облік йому відмовили. Руслан Нечипорук подав позов до суду на керівника управління праці та соціального захисту населення Голосіївського району за відмову внести його до реєстру переміщених осіб.

На засіданні суду, суддя прийняла рішення про необхідність додаткового запиту до управління праці та соціального захисту населення Голосіївського району, рішення буде відомо через два тижні від дати засідання

 Поділитися