MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Геннадій Москаль звинуватив батальйон «Торнадо» у злочинах і вимагає його роззброїти.

18.06.2015   
Яніна Смелянська
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до міністра внутрішніх справ і штабу ЗСУ з проханням роззброїти і вивести за межі Луганської області батальйони «Торнадо» та «Чернігів».

Як повідомляє прес-служба глави Луганщини, командири середньої ланки батальйону «Торнадо» забарикадувалися на своїй базі під Лисичанському і попередили про застосування вогнепальної зброї проти працівників міліції та Генеральної прокуратури України.

Слід зазначити, що вчора, 17 червня, бійці батальйону «Торнадо» затримали склад, що складається з 30 вагонів, який виїжджав з окупованої території на територію, контрольовану України. Після цього працівниками прокуратури України було затримано командир спецпідрозділу МВС «Торнадо» Руслана Онищенка і ще кілька бійців батальйону. Слідчими органами з’ясовуються обставини цих дій.

«На сьогоднішній день ситуація вкрай напружена. Бійці батальйону «Торнадо» зайняли кругову оборону, вивели на позицію техніку, яку вони вкрали після військових дій на Дебальцевському плацдармі. Така поведінка батальйону загрожує нормальній роботі жителів області, проведенню АТО і взагалі становить загрозу національній безпеці України. Я не раз звертався до вищого керівництва правоохоронних органів про неправомірні дії батальйону «Торнадо» з наданням конкретних епізодів їх злочинної діяльності, за якими почали відкриватися кримінальні виробництва і проводитися слідчі дії, закінчилося затриманнями і арештами активних учасників даного бандформування. Вкрай жорстоко батальйон «Торнадо» проявив себе відносно жителів Станично-Луганського району. Спільними зусиллями вони були виведені з даного району, а я тричі мав зустрічатися з жителями і вибачатися за дії таких «захисників» України », - заявив Геннадій Москаль.

При цьому керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації представив документи, які відправляв у різні інстанції починаючи з лютого поточного року.

  

 

 

 

 Поділитися