MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові молодику світить 15 років за «страту» гея

18.06.2015   
Юрій Шершень
За умисне вбивство хлопцю загрожує до 15 років в’язниці. Захист обвинувачуваного запевняє, що той скоїв вбивство через необережність, оскільки був змушений… оборонятися. І при цьому наніс 28 ножових поранень.

17 червня в Харкові відбулося судове засідання у справі про вбивство 26-річного харків’янина Ігоря Р.

Як вже писали «Права людини», взимку в одній з міських квартир знайшли тіло юнака з численними ножовими пораненнями грудної клітки. Протягом декількох годин правоохоронці вийшли на слід 17-річного студента одного з місцевих вишів, у якого при собі були речові докази, в тому числі й знаряддя вбивства.

За умисне вбивство хлопцю загрожує до 15 років в’язниці. Захист обвинувачуваного запевняє, що той скоїв вбивство через необережність, оскільки був змушений… оборонятися.

Втім, адвокат тітки, яка була опікункою Ігоря Р., вважає, що це було вбивство з особливою жорстокістю, оскільки хлопцеві завдали 28 ножових поранень і його душили ременем.

«Фактично це була страта людини лише за те, що та була нетрадиційної сексуальної орієнтації», – заявив член Харківської правозахисної групи, адвокат потерпілої сторони Роман Лихачов.

Більше того, правозахисник переконаний, що на лаві підсудних не вистачає ще однієї людини, яка в ту злощасну ніч нібито також скоювала злочин. «Навіть сам підсудний вказує на те, що він пішов туди не зі своєї ініціативи», – виклав свою позицію адвокат.

За його словами, другого хлопця викликали в суд для дачі показань вже тричі, але він і його батьки просто ігнорують виклики. «Наскільки нам відомо, затримували двох, але в ході досудового слідства другого хлопця відпустили», – зазначив Лихачов. Не з’явився «свідок» до суду і 17 червня.

Наступне засідання у резонансній справі відбудеться 4 серпня 2015 р., і на нього потерпіла сторона знову буде викликати свідка.

 Поділитися