MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Переселенці з зони АТО можуть отримати дублікат трудової книжки за новим місцем роботи

23.07.2015   
Яніна Смелянська
Переселенці з зони АТО можуть отримати дублікат трудової книжки за новим місцем роботи, оскільки це передбачено українським законодавством. 

Серед безлічі юридичних питань, з якими переселенці звертаються до юристів за консультацією, актуальні всі. Багато в чому питання стосуються роз'яснення трудових прав і особливостей українського законодавства. Багато переселенці з різних причини втратили свої документи, дані про трудову діяльність у багатьох випадках відсутні. Таким чином постає питання, як вчинити, і як відновити оригінали документів. Ці питання для ВПЛ особливо актуальні в умовах пошуку нового місця роботи. Адже, як відомо, проблема працевлаштування - одна з головний для внутрішньо переміщених осіб.

Юристи пояснюють, що згідно спільного наказу Мінсоцполітики та Мін'юсту України, яким було внесено зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, передбачено «що дублікат трудової книжки може бути виданий за новим місцем роботи у зв'язку з відсутністю доступу до трудової книжки співробітника внаслідок надзвичайної ситуації або проведенням АТО на території, де працював співробітник».

Дублікат видається на підставі заяви працівника та отриманої ним письмово інформації зі штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про виникнення надзвичайної ситуації або Антитерористичного центру при СБУ про проведення АТО на території, де працював співробітник, яка надається в довільній формі. У разі відновлення доступу до трудової книжки, записи з дубліката про періоди роботи переносяться в раніше діючу трудову книжку. При цьому на першій сторінці дубліката робиться напис: "Дублікат анульований».

 Поділитися