MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Папірці «ДНР» і «ЛНР» не є документами

30.09.2015   
Георгій Кобзар
Але харківські чиновники пообіцяли переселенцям сприяння у відновленні документів.

Днями у приміщенні благодійного фонду «Станція Харків» пройшов круглий стіл з питань юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Як повідомляє Східноукраїнське представництво Міжнародного фонду «Відродження», захід відбувся в рамках проекту «Станція Права» за підтримки МФВ. Даний проект реалізується у трьох містах Харківської області: Харкові, Чугуєві та Ізюмі, та передбачає проведення консультацій юристів і тренінгів для ВПО.

У круглому столі взяли участь правозахисники, адвокати, представники Харківського міського управління юстиції, районних відділів реєстрації цивільного стану, громадських організацій та міжнародних фондів.

Під час заходу учасники поставали питання оформлення документів вимушеним переселенцям, які отримали їх на території так званих «ДНР» та «ЛНР» або в окупованому Криму. Спеціалісти запевнили, що такі папери без української печатки є недійсними та розповіли, як отримати документи державного зразка.

Представники відділів реєстрації цивільного стану та міського управління юстиції висловили готовність всіляко допомагати переселенцям у вирішенні юридичних питань, зокрема, здійсненні консультування та оформленні судових позовів для відновлення документів.

 Поділитися