MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відлік часу для початку відводу озброєнь почався опівночі

01.10.2015   
Яніна Смелянська

Кожен новий обстріл буде відсувати терміни створення буферної зони на сході Донбасу. Опівночі четверга почався відлік двох діб, після яких почнеться відведення озброєнь на Донбасі. Про це повідомив журналістам спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Селезньов додав, що якщо бойовики порушать даний режим, відлік почнеться знову. "З фіксації нового обстрілу почнеться новий відлік часу", - пояснив він.

Нагадаємо, 29 вересня документ про відвід озброєння на Донбасі підписали члени Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у Мінську. 30 вересня його схвалили також ватажки "ДНР" і "ЛНР".

Угода набуде чинності після двох діб дотримання тиші, повідомив міністр оборони Степан Полторак. Наказ про відвід техніки силам АТО повинен віддати начальник Генерального штабу Віктор Муженко.Він також додав, що в середу був зафіксований один обстріл з боку бойовиків. 

Спочатку повинні відвести танки на 15 кілометрів від лінії зіткнення. На це дається 15 днів. Потім настане черга артилерії калібру менше 100 мм і мінометів. Строк, протягом якого це повинно бути зроблено, - 24 дні. Розпочнеться відведення озброєння з Луганської області.

Увечері в середу на інформаційних сайтах луганських сепаратистів з'явилося повідомлення, що документ про відвід озброєння підписаний ватажками так званих "ЛНР" і "ДНР" Ігорем Плотницьким та Олександром Захарченко.Нагадаємо, 29 вересня документ підписали члени Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у Мінську.

 

 Поділитися