MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ФСБ не пустила Геращенко на судилище до Савченко і заборонила в’їзд в Росію на 5 років

21.03.2016   
медіа група ХПГ
Член ПАРЄ, уповноважена президента щодо мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко отримала заборону на в’їзд в РФ на 5 років. Про це сама Геращенко повідомила "Українській правді".

Член ПАРЄ, уповноважена президента щодо мирного врегулювання конфлікта на Донбасі Ірина Геращенко отримала заборону на в’їзд в РФ на 5 років.

Про це сама Геращенко повідомила "Українській правді".

За її словами, це сталося на КПП "Мілове / Чертково". Згідно з документами, причина, по якій її не пускають, це загроза безпеці РФ.

"Нас з групою депутатів разом зі Святославом Цеголко мурижили тут 3 години. А потім представник ФСБ заявив, що мені заборонено в’їзд на територію РФ до 2021 року", - сказала Геращенко. Вона нагадала, що вона і Цеголко їхали на суд за дорученням президента.

Геращенко повідомила, що надала документи про те, що вона є членом Української делегації на мінських переговорах, а також членом української делегації в Раді Європи. Вона також підкреслила, що надала росіянам свій дипломатичний паспорт.

"Я повідомила про ситуацію міністру закордонних справ Климкіну. МЗС готує ноту", - сказала вона. Геращенко звернула увагу, що акти про заборону в’їзду датовані 8 березня.

"Вони по ходу намагалися переписати ці акти і вже замінити на сьогоднішнє число і подати, щоб я знову їх підписала", - сказала Геращенко і додала, що відмовилася це робити.

Крім того, вона має намір поставити питання про заборону її в’їзду в РФ на наступних мінських переговорах 23 березня.
Геращенко також висловила побоювання за своїх колег.

"Наш консул Москаленко, який знаходиться на КП, повідомив, що в Донецьку, де оголошувати вирок, дуже напружена атмосфера, готуються провокації, можливо проти наших депутатів", - сказала вона.

Напередодні група депутатів з фракцій БПП і "Батьківщина" вирушили в РФ для участі в судовому засіданні, на якому буде оголошено вирок українській льотчиці Надії Савченко.

Серед них: Марія Іонова, Олена Кондратюк, Ірина Луценко, Олексій Рябчин, Вадим Івченко, Сергій Євтушок, Валерій Дубіль, Віктор Кривенко та представник президента України Святослав Цеголко.

"Прочитали, що в РФ не пускають групи підтримки Надії. Сподіваюся, у них вистачить розуму допустити депутатів, що мають дипломатичні паспорти, серед яких члени ПАРЄ та інших міжнародних організацій. Інакше - це було б занадто показово", - написала Геращенко напередодні поїздки.

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, об 11:00 в Донецькому міськсуду Ростовської області почнеться винесення вироку народному депутату України, льотчиці Надії Савченко. Очікується, що оголошення вироку затягнеться і на вівторок, 22 березня, однак буде вирок виправдувальним або обвинувальним, стане відомо вже в перший день, тобто сьогодні.

 Поділитися