MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі ‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїПонад 113 тисяч воєнних злочинів від початку повномасштабного вторгнення РФПризначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)Генерал-полковнику РФ уперше повідомили про підозру в скоєнні екоциду ‘Я бегу от войны, а она меня догоняет’, — жительница Краматорска Комитет ООН по правам ребенка осудил нарушения прав украинских детей со стороны РФКомітет ООН з прав дитини засудив порушення прав українських дітей з боку РФ‘Тікаю від війни, а вона мене наздоганяє’, — жителька КраматорськаСтарі стратегії РФ у новому році Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської багатопрофільної лікарні №4 Євген Захаров віддасть Премію Гавела на зубні протези катованимЗ-поміж українських біженців у Німеччині є ‘вкрай багато свідків’ злочинів РФ Полонений правозахисник Максим Буткевич став лавреатом Національної правозахисної преміїУперше в історії: США висунули обвинувачення 4 військовим, що воювали на боці РФ‘Злочин вчинив не я, а російські військові’ — в Росії ветерана АТО засудили за ‘тероризм’Генералу РФ загрожує довічне за удар по Умані у квітні 2023

Український суд визнав факт Російської агресії на Сході України

30.03.2016   
ХПГ-інформ
Вчора, 29 березня 2016 року, Ярмолинецький районний суд Хмельницької області виніс рішення, яким визнав факт загибелі військовослужбовця Костишина Ярослава Михайловича 19 червня 1981 року народження, при виконанні обов’язку військової служби 27 жовтня 2014 року у м. Авдіївка Донецької області, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Вчора, 29 березня 2016 року, Ярмолинецький районний суд Хмельницької області виніс рішення, яким визнав факт загибелі військовослужбовця Костишина Ярослава Михайловича 19 червня 1981 року народження, при виконанні обов’язку військової служби 27 жовтня 2014 року у м. Авдіївка Донецької області, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Родина військовослужбовця - дружина Оксана та маленькі доньки Руслана та Олександра, за підтримки юристів Всеукраїнського громадського руху «Сила права» звернулася до суду з тим, щоб довести, що їх чоловік та батько Ярослав Костишин, загинув не через випадок або збіг обставин, а саме безпосередньо внаслідок збройного нападу "північного сусіда" на Україну.

Ярослав Костишин характеризувався сослуживцями та командуванням лише з позитивної сторони, з перших днів оголошення антитерористичної операції висловив бажання піти на фронт. Захищав Донецький аеропорт, не жалів себе заради інших. Життя юнака  обірвалося під час артилерійського обстрілу, Ярославу було лише тридцять три.

“Я хочу, аби суд визнав правду: мій чоловік загинув не внаслідок АТО. Навіть якщо ці снаряди були випущені сепаратистами, то все одно вони були привезені з Російської Федерації внаслідок її збройної агресії. Ми хочемо юридично встановити цей факт,” – говорить виданню "Є.ЮА" Світлана Костишина, удова загиблого, яка після його смерті також підписала військовий контракт.

Суддя Ярмолинецького районного суду Хмельницької області М.М. Баськов, розглянувши аргументи сторін, прийшов до висновку - смерть воїна дійсно безпосередньо пов’язана з російською агресією на Сході України.

Повний текст судового рішення з аргументацією суду буде виготовлено 4 квітня 2016 року.

 

 Поділитися