MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Депутати Європарламенту направили лист Надії Савченко

06.04.2016   
Депутати Європарламенту направили Надії Савченко лист зі словами підтримки і запевненнями, що вони продовжать виступати за її звільнення.

Лист, підписаний 26 членами Європейського парламенту, надійшов через систему «РосУзнік», а 4 квітня Надія Савченко написала відповідь, яка була надіслана колегам і запропонувала ввести персональні санкції проти керівництва Росії, повідомляє Радіо Свобода.

«... Ми захоплюємося Вашою силою і стійкістю в протистоянні суду в стилі Кафки», - йдеться в колективному листі.

Депутати порівняли Савченко з дисидентами радянських часів і розповіли про те, що саме вони роблять для її звільнення.

«Ми закликаємо Росію звільнити вас в кожній резолюції Європарламенту, а також в заявах, що стосуються України та Росії. Була резолюція, присвячена виключно вашому незаконному утриманню під вартою в Російській Федерації. Ми також пишемо листи російським чиновникам. Як Ви знаєте, ряд наших колег з Європарламенту приєдналися до вашого голодування, що було не тільки символічним актом підтримки, а й кампанією, спрямованою на привернення уваги до ситуації, в якій ви перебуваєте. ми продовжимо піднімати питання про ваше звільнення з нашими російськими колегами. Наша дорога колега, ми впевнені, що найближчим часом зможемо зустрітися з вами особисто. Ми не здаємося і будьте впевнені, Ви не забуті».

6 квітня засуджена в Росії українка Надія Савченко поновила сухе голодування. Про це у Twitter повідомив її адвокат Марк Фейгін.

06.04.2016

За матеріалами сайтів http://hro.org та http://radiosvoboda.org

Ольга Гончарова

 Поділитися