MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прокурор Наталія Поклонська винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу

14.04.2016    джерело: www.pravda.com.ua та hro.org

Прокурор Криму Поклонська 13 квітня 2016 року винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території РФ.

Копія документа вручена представникам Меджлісу кримськотатарського народу, - передає кореспондент ТАСС.

У своєму рішенні прокурор Поклонська посилається на статті 9 і 10 ФЗ «Про протидію екстремістській діяльності». Її рішення було направлено в Міністерство юстиції РФ для включення його в загальний перелік громадських і релігійних об’єднань, діяльність яких припинена на території РФ.

«Припиняються права громадського об’єднання. Їм забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, вони не можуть проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу», - заявила прокурор Криму Поклонська.

Рішення про припинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу буде діяти до прийняття рішення Верховного суду Криму за позовом тієї ж Поклонської. Раніше вона просила суд визнати Меджліс кримськотатарського народу «екстремістською організацією», зараз позов знаходиться в стадії розгляду.

Міністерство закордонних справ протестує проти рішення колабораційної «прокуратури Криму» призупинити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу та виступило із заявою, оприлюдненій прес-службою МЗС.

«Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест у зв’язку з так званим рішенням окупаційної прокуратури на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим призупинити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу», - йдеться в коментарі.

МЗС назвав це рішення черговим кроком у ланцюгу злочинів російської окупаційної влади проти представників кримськотатарського народу, корінного народу Криму.

Україна закликала усі демократичні країни світу вимагати від держави-окупанта невідкладно припинити масові порушення фундаментальних прав і свобод на півострові; надати доступ до тимчасово окупованої АРК міжнародним організаціям для проведення постійного моніторингу ситуації з правами людини; об’єднати зусилля з метою деокупації Криму.

 

Ольга Гончарова

 Поділитися