MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кабмін затвердив порядок створення і ведення єдиного реєстру переселенців

22.09.2016   
Яна Смелянська

Кабінет міністрів України прийняв постанову про порядок створення, ведення і доступу до єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні українського уряду.

Заступник міністра соціальної політики Сергій Устименко, представляючи проект постанови, зазначив, що його реалізація дозволить врегулювати на законодавчому рівні впровадження єдиної інформаційної бази даних ВПЛ з метою забезпечення їх єдиного державного обліку.

"Проект постанови розроблено для виконання вимог Закону України" Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб ", і він передбачає розробку порядку, який визначає умови створення, ведення і доступу до єдиної інформаційної бази даних ВПЛ для центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, внутрішньо переміщених осіб або їх законних представників, громадських об’єднань, волонтерських та благодійних організацій, які надають адресну допомогу ВПЛ ", - сказав він.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман додав, що з впровадженням електронного реєстру ми будемо розуміти  "скільки внутрішньо переміщених осіб і які потреби у цих людей".

 Поділитися