MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуПравоохоронці розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами вбивства 38 українських військовополонених Міжнародний суд ООН: Росія винна у фінансуванні тероризму і расовій дискримінації. ЧастковоУ 2023 році в Україні розпочали 3622 кримінальні провадження щодо домашнього насильства У ЄСПЛ відбулися усні слухання у ‘кримській справі’Двопалатний парламент та Кримськотатарська Автономна Республіка: модельний проєкт Конституції УкраїниУ колонії, де утримують кримську журналістку Ірину Данилович, жахлива антисанітаріяВ окупованому Криму катували людину, яка шукала незаконно вивезених з України дітей Про кримінальне переслідування колишнього Голови НацбанкуРозстріли у Бучі та катівні на Харківщині: Нові подання до Міжнародного кримінального суду. АнонсПолітв’язня Азамата Еюпова етапували з окупованого Криму до Челябінської області, попри 4 ішемічні інсульти Окуповані: що наразі відбувається в Криму ‘Я пишаюся, що є частиною безстрашного кримськотатарського народу’Верховний Суд у Москві залишив за ґратами колишнього вчителя музики з КримуБлакитний стяг із золотою тамгою: сьогодні — День кримськотатарського прапораКримським політв’язням Наріману Джелялову та Асану Ахтемову гіршає у СІЗОВ Україні ухвалили перший вирок за пропагування вступу до російської армії кримським дітямНе встигли здійснити задумане, бо ми їх затримали — у Ростові-на-Дону засудили чотирьох кримчан Росіяни готують техногенну катастрофу й замінували хімзавод ‘Кримський титан’ “Кольоровий тероризм”: кримського художника Богдана Зізу засудили до 15 років позбавлення волі

Імама Євпаторії примусово доставили в суд

28.11.2016   
Ольга Багалій
24 листопада представники МВС затримали імама мечеті Хан-Джамі Ельмара Абдулганіева

Як повідомляє Кримська правозахисна група, причини затримання названі не були, як не було надано постанову про затримання Абдулганіева. Поліцейські доставили кримчанина в Євпаторійський міський суд. Особи, які супроводжували Адулганіева, на засідання суду не були допущені.

Суддя Ізмайлов визнав імама винним в зберіганні та розповсюдженні екстремістської літератури (ст 20.29 КоАП РФ).

За словами Абдулганіева, суд дав йому півгодини на пошук адвоката, але імам не зміг за цей час його знайти.

На опублікованому відео є запис Аметхана Альмежітова. Він повідомляє, що на суді його представили, як свідка проти Абдулганіева. Нібито Альмежітов заявив, що імам поширює екстремістську літературу.

Однак сам Альмежітов повідомив суду, що він цього не говорив. За словами Альмежітова, суддя відмовив йому в ознайомленні з власною заявою для впізнання свого підпису. На відео Альмежітов повідомив, що знайдені книги він бачив тільки в руках співробітника ФСБ РФ.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що в мечеті Хан-Джамі особи, які представилися співробітниками ФСБ, але не назвали своїх прізвищ, провели обшук і нібито знайшли під килимом «заборонену літературу». Про це на своїй сторінці в Фейсбук розмістив інформацію Ленур Усманов.

Обшук проводили в темряві. Очевидці, які перебували в мечеті під час обшуку, заявили на відео, що літературу цю могли підкласти ті, хто проводив обшук.

 Поділитися