MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Анонс акції «Свавільно засудженим волю! Законопроект 2033а»

13.03.2017   
Андрій Діденко
14 березня о 10:00 біля стін Верховної Ради України за адресою вулиця Грушевського, 5 відбудеться акція за участю громадських активістів, родичів засуджених що відбувають покарання за свавільними судовими рішеннями, в тому числі і до довічного позбавлення волі без жодного шансу на перегляд своєї справи в рамках чинного законодавства.

14 березня о 10:00 біля стін Верховної Ради України за адресою: вулиця Грушевського, 5 – відбудеться акція за участю громадських активістів та родичів засуджених, що відбувають покарання  за свавільними судовими рішеннями (в тому числі й до довічного позбавлення волі) без жодного шансу на перегляд своєї справи в рамках чинного законодавства.

Харківська правозахисна група в рамках фотовиставки (http://khpg.org/1467290534) демонструвала в парламенті 8 справ свавільно засуджених осіб до вищої міри покарання – довічного позбавлення волі. Експертна група ХПГ готує аналіз 20 справ довічно засуджених без вини.

Нагадаємо, що з 2010 року в нашій країні після позбавлення повноважень Верховного суду України на перегляд  справ в порядку виключного провадження в наслідок так званої портновської судової реформи немає процедури виправлення судових помилок на протязі багатьох років, що унеможливлює верховенство права по суті.

Законопроект 2033а, розроблений експертами Реанімаційного пакету реформ за підтримки Харківської правозахисної групи, пройшов перше читання в парламенті майже два роки тому, але досі не може потрапити до голосування в другому читанні та в цілому, хоча сім разів ставився до непрохідної частини порядку денного ВРУ.

Невже є народні обранці які принципово не бажають поновити справедливість і  не проголосують за Законопроект 2033а? І тим самим відмовляться дати шанс засудженим за радянським кодексом на перегляд своєї справи в суді ?!

Харківська правозахисна група досліджує особові справи засуджених (в тому числі й до довічного позбавлення волі) за сумнівними судовими рішеннями щодо справедливості покарання та вини особи і вимагає від народних депутатів ухвалення Законопроекту 2033а, тому що зволікання депутатів з його прийняттям може коштувати життя людей. Останніми жертвами були загиблі Олександр Рафальський, що помер в Лук’янівському СІЗО, а також Андрій Сорока, що помер в Львівському СІЗО, так і не дочекавшись справедливого суду. Хто наступний?!

За додатковою інформацією стосовно акції звертайтеся: Андрій Діденко, [email protected]

 Поділитися